Statuut voor de Bataafse Bond

De Rijksbibliotheek van Batavië ligt in de Hoofdstad van Batavië: 's Koningenwaarde. In deze Bibliotheek worden alle wetten en besluiten opgeslagen.

Moderators: (Batavia) Kabinet, (Batavia) Koning

Post Reply
User avatar
Hendrik des Vinandy
King of Batavia
Posts: 457
Joined: Fri Sep 07, 2012 1:14 pm

Statuut voor de Bataafse Bond

Post by Hendrik des Vinandy »

STATUUT VOOR DE BATAAFSE BOND

De soevereine staten van Bataafse oorsprong creëren een eeuwigdurende confederatie, die de “Bataafse Bond” zal worden genoemd.

Het doel van deze Confederatie is het handhaven van de externe en interne veiligheid van Bataafse landen, en van de onafhankelijkheid en onschendbaarheid van de geconfedereerde staten.


Eerste hoofdstuk – Over de samenwerking

Artikel 1 – Vrede en Eenheid
De geconfedereerde staten van de Bataafse Bond bewaren de vrede, waarborgen de vrijheid voor de burgers en vormen een eenheid.

Artikel 2 – Vrij verkeer van personen en goederen
1. Binnen de Bataafse Bond is er een vrij verkeer van personen en goederen. Geconfedereerde staten mogen geen belastingen heffen ter beperking van dit vrij verkeer van personen en goederen.
2. Conform "Treaty on the Unification of Batavia between the Kingdom of Batavia and the Imperial Republic of Shireroth" strekt de daarin overeengekomen vrij verkeer van personen en goederen over de gehele Bataafse Bond.

Artikel 3 – Territorium
Het Micraans territorium van alle geconfedereerde staten wordt gezien als deel van Bataafs erfgoed. De geconfedereerde staten zijn gerechtigd om aan hun territorium toe te voegen of af te staan, alleen bij het afstaan van gebied aan een andere staat, welke niet behoord tot de Bataafse Bond, en bij het verlaten van territorium heeft de Bondsdag het recht op veto. Indien territorium dreigt te worden gereduceerd, als gevolg van inactiviteit, kan de Bondsdag middels een bindende resolutie besluiten tot overname van het territorium ter bewaring van Bataafs erfgoed.

Artikel 4 – Collectieve zelfverdediging
Een gewapende aanval op één van de geconfedereerde staten wordt opgevat als een aanval op alle geconfedereerde staten van de Bataafse Bond. De geconfedereerde staten komen bijgevolg overeen dat, indien zulk een gewapende aanval plaatsvindt, ieder van hen de aldus aangevallen partij of partijen zal bijstaan, in de uitoefening van het recht tot zelfverdediging.

Tweede hoofdstuk – Over de organisatie

Artikel 5 – Hoofd
Aan het hoofd van de Bataafse Bond staat het staatshoofd van het Koninkrijk Batavië of de wettige opvolger van het Koninkrijk Batavië. De Bondsdag besluiten tot een ander hoofd, indien geen staatshoofd van het Koninkrijk Batavië beschikbaar is.

Artikel 6 – Bondsdag
Elke geconfedereerde staat aan de Bataafse Bond is vertegenwoordigd met één zetel in de Bondsdag. Het hoofd van de Bataafse Bond is voorzitter en heeft één zetel in de Bondsdag.

Artikel 7 – Resoluties
Voor zover niet in dit Statuut als bindend is verklaard, kan de Bondsdag niet-bindende resoluties aannemen. Het hoofd van de Bondsdag heeft vetorecht over de niet-bindende resoluties. Bindende resoluties hebben juridische bevoegdheid over die delen waaraan een staat deelneemt.

Artikel 8 – Hoofdkwartier
Het hoofdkwartier van de organisatie van de Bondsdag is in ’s Koningenwaarde. Op uitnodiging van het hoofd van de Bataafse Bond kan een zitting van de Bondsdag kan op een andere locatie plaatsvinden.

Artikel 9 – Symbolen
De symbolen van de Bataafse Bond worden vastgesteld door de Bondsdag.

Artikel 10 – Militaire alliantie
De geconfedereerde staten van de Bataafse Bond vormen een militaire alliantie van de Bataafse Bond. Alle onderdelen van de krijgsmacht worden ter beschikking gesteld aan het Geallieerde Commandocentrale. Het Geallieerde Commando wordt aangevoerd door het hoofd van de Bataafse Bond als hoogste commandant, gevolgd door een commandant van elke staat. De verdere organisatie, doelstellingen en bevoegdheden worden geregeld in een bindende resolutie.

Artikel 11 – Veiligheidsraad
De geconfedereerde staten van de Bataafse Bond vormen de Veiligheidsraad van de Bataafse Bond. De veiligheids- en inlichtingendiensten stellen hun inlichtingen beschikbaar aan de Veiligheidsraad. De Veiligheidsraad vergadert onder leiding van het hoofd van de Bataafse Bond, onder strikte geheimhouding en vertrouwelijkheid.

Artikel 12 – Diplomatiek Korps
De geconfedereerde staten van de Bataafse Bond vormen een Diplomatiek Korps van de Bataafse Bond. Ambassades worden ondergebracht onder één dak, vertegenwoordiging wordt toegekend aan door de Bondsdag goedgekeurde diplomaten.

Artikel 13 – Buitenlands beleid
De geconfedereerde staten van de Bataafse Bond stemmen hun buitenlands beleid af, maar zijn soeverein in het sluiten van verdragen. Bij het sluiten van verdragen wordt de Bondsdag geïnformeerd.

Artikel 14 – Rechtsorde
De geconfedereerde staten van de Bataafse Bond werken aan juridische samenwerking van de Bataafse Bond. Permanent of specifieke rechtszaken kunnen op verzoek van een geconfedereerde staat worden behandeld door een rechtsbank van een andere geconfedereerde staat of van een door de Bataafse Bond opgerichte rechtbank. Een oprichting van een rechtbank door de Bataafse Bond geschiedt per bindend resolutie.

Derde hoofdstuk – Over de Bataafse cultuur

Artikel 15 – Batapedia
Aan de geconfedereerde staten van de Bataafse Bond wordt Batapedia beschikbaar gesteld ter verzameling van de culturele artikelen. Hierin werken de staten gezamenlijk om de Bataafse geschiedenis zoveel mogelijk te bewaren.

Artikel 16 – Micraswiki
De geconfedereerde staten van de Bataafse Bond ondersteunen elkaar bij de artikelen op Micraswiki, waaronder om de Bataafse geschiedenis zoveel mogelijk op Micraswiki te bewaren. Alle geconfedereerde staten van de Bataafse Bond hebben op hun artikelen een door de Bondsdag vastgesteld symbool. De artikelen over de Bataafse Bond worden beheerd door het hoofd van de Bataafse Bond.

Artikel 17 – Bataafse Taptoe
Alle geconfedereerde staten van de Bataafse Bond nemen deel aan de Bataafse Taptoe, georganiseerd door het Koninkrijk Batavië.

Artikel 18 – Bondsspelen
De geconfedereerde staten van de Bataafse Bond organiseren elke 12 Nortonjaren de Bondsspelen. De Bondsdag kent de organisatie aan een geconfedereerde staat toe. De opening van de Bondsspelen wordt verricht door het hoofd van de Bataafse Bond.

Vierde hoofdstuk – Slotbepalingen

Artikel 19 – Gedeeltelijke uitsluiting
Wanneer er voldoende aanwijzing is tot misbruik van de bevoegdheden, informatie of andere belangenverstrengeling die de Bataafse Bond kunnen schaden, kan een staat gedeeltelijk worden uitgesloten middels een bindende resolutie door de Bondsdag. In urgente gevallen kan het hoofd een geconfedereerde staat tijdelijk schorsen tot de Bondsdag gestemd heeft over de resolutie.

Artikel 20 – Permanente uitsluiting
Per resolutie kan de Bondsdag een geconfedereerde staat permanent uitsluiten van de Bataafse Bond. Hiervoor is een unanieme stemming nodig, behoudens de betreffende geconfedereerde staat.

Artikel 21 – Toetreding
Bij de stichting van de Bataafse Bond zijn de ondertekenaars direct lid van de Bataafse Bond. Andere staten kunnen op verzoek per resolutie toetreden tot de Bataafse Bond.

Artikel 22 – Deelname andere intermicronationale organisaties
Deelname aan een andere intermicronationale organisatie is niet verenigbaar met de Bataafse Bond, behoudens deelname aan de Micras Verdragsorganisatie (Micras Treaty Organisation). De Bondsdag stelt een bindende resolutie op over de verenigbaarheid van de andere verdragen binnen de Micras Verdragsorganisatie. De Bondsdag kan een bindende resolutie opstellen om deelname aan een andere intermicronationale organisatie toe te staan. Overtreding van dit artikel en een bindende resolutie leidt tot directe schorsing.

Artikel 23 – Dit Statuut
Alle geconfedereerde staten nemen dit Statuut op of een verwijzing naar dit Statuut op in hun grondwet, of voor zover een geconfedereerde staat geen grondwet heeft, in hun hoogste wetgeving. Er mag geen enkele wettelijke beperking zijn op de uitvoer van dit Statuut binnen de geconfedereerde staten. Dit Statuut kan alleen worden gewijzigd per unanieme stemming.


Getekend te 's Koningenwaarde,
Op 12 Sprokkelmaand 1669 AN (12 februari 2019)

Gustavus des Vinandy
Koning van Arcadia

Arkadius Frederik Gustavus des Vinandy
Koning van Batavië, Prins van Vinandy, Aartshertog van 's Koningenwaarde, Hertog van Gasconje, Hertog van Levensburg, Graaf van Bourbon, Graaf van Dasburgh, Graaf van Girond, Baron van Ammerswoude en op de Loet, Baron van Bergkirche, Baron van Heydelberg, Heer van Audinghen, Heer van Paravel

Margaery des Vinandy
Koningin van Benelukken

Reginald de Montfort
Magistraat der Kasterburger Republiek

Jacobo Castrigo Álvarez
President van de Nationale Bevrijdingsraad van Los Liberados

Post Reply

Return to “Rijksbibliotheek”