KB205 - Koninklijke Standaarden

De Rijksbibliotheek van Batavië ligt in de Hoofdstad van Batavië: 's Koningenwaarde. In deze Bibliotheek worden alle wetten en besluiten opgeslagen.

Moderators: (Batavia) Koning, (Batavia) Kabinet

Post Reply
User avatar
Arkadius des Vinandy
King of Batavia
Posts: 449
Joined: Fri Sep 07, 2012 1:14 pm

KB205 - Koninklijke Standaarden

Post by Arkadius des Vinandy » Tue Mar 24, 2020 9:22 am

Image

KONINKLIJK BESLUIT
nr. 205

Wij, Arkadius Frederik Gustavus des Vinandy, Heilig Catologisch Keizer, Koning van Amokolia, Koning van Batavië, Prins van Natopia, Prins van Vinandy, Nawab van Tassity, Aartshertog van 's Koningenwaarde, Groothertog van Helderbourgh, Hertog van Brandenburg, Hertog van Gasconje, Hertog van Hazelwood, Hertog van Levensburg, Graaf van Bourbon, Graaf van Dasburgh, Graaf van Girond, Graaf van Maconvale, Baron van Ammerswoude en bij de Loet, Baron van Bergkirche, Baron van Heydelberg, Heer van Audinghen, Heer in Jorvik, Heer van Paravel, hebben goedgevonden en verstaan:

Op grond van artikel 7 van de Wet op Nationale Symbolen worden de volgende Koninklijke Standaarden ingesteld:

Artikel 1 - Koning
Het Koninklijk Standaard voor de koning bestaande uit een vlag van een oranje kruis op een blauw vlak, met het gekroonde wapenschild van Vinandy in het midden, in de ratio 5:6. In het kwadrant linksboven de witte duif van Vinandy, rechtsboven eikenbladeren van Amokolia, linksonder adelaar van Brandenburg en rechtsonder roos van Jorvik.

Artikel 2 - Koningin-Gemalin
Het Koninklijk Standaard voor de koningin-gemalin bestaande uit een vlag van een blauw kruis op een oranje vlak, met het gekroonde wapenschild van Vinandy in het midden, in de ratio 5:6. In het kwadrant linksboven de witte orchidee van Elwynn, rechtsboven eikenbladeren van Amokolia, linksonder adelaar van Brandenburg en rechtsonder roos van Jorvik.

Artikel 3 - Prinses van Austrasië
Het Koninklijk Standaard voor de prinses van Austrasië bestaande uit een vlag van een oranje kruis op een blauw vlak, met het gekroonde wapenschild van Vinandy in het midden, in de ratio 5:6. In het kwadrant linksboven het witte paard van Austrasië, rechtsboven de witte duif van Vinandy, linksonder adelaar van Brandenburg en rechtsonder roos van Jorvik.

Artikel 4 - Koningin-moeder
Het Koninklijk Standaard voor de koningin-moeder bestaande uit een vlag van een blauw kruis op een oranje vlak, met het gekroonde wapenschild van Vinandy in het midden, in de ratio 5:6. In het kwadrant linksboven de rode leeuw van Hollandt, rechtsboven eikenbladeren van Amokolia, linksonder adelaar van Brandenburg en rechtsonder roos van Jorvik.

Artikel 5 - Prins en prinses
Het Koninklijk Standaard voor de prins en prinses van Batavië bestaande uit een vlag van een blauw kruis op een oranje vlak, met het gekroonde wapenschild van Vinandy in het midden, in de ratio 5:6. In het kwadrant linksboven de witte duif van Vinandy, rechtsboven eikenbladeren van Amokolia, linksonder adelaar van Brandenburg en rechtsonder roos van Jorvik.

Artikel 6 - Prins en prinses van Neustria
Het Koninklijk Standaard voor de prins en prinses van Neustria bestaande uit een vlag van een blauw kruis op een oranje vlak, met het gekroonde wapenschild van Vinandy in het midden, in de ratio 5:6. In het kwadrant linksboven de witte orchidee van Elwynn, rechtsboven eikenbladeren van Amokolia, linksonder adelaar van Brandenburg en rechtsonder fleur de lis van Neustria.

Artikel 7 - Vorig besluit
Dit besluit vervangt het Koninklijk Besluit, nr. 199.

Getekend te ‘s Koningenwaarde,
Op 24 Lentemaand 1682 AN (24 maart 2020)


Image
Arkadius Frederik Gustavus des Vinandy, Koning van Batavië, Prins van Natopia, Prins van Vinandy, Nawab van Tassity, Aartshertog van 's Koningenwaarde, Groothertog van Helderbourgh, Hertog van Brandenburg, Hertog van Gasconje, Hertog van Hazelwood, Hertog van Levensburg, Graaf van Bourbon, Graaf van Dasburgh, Graaf van Girond, Graaf van Maconvale, Baron van Ammerswoude en bij de Loet, Baron van Bergkirche, Baron van Heydelberg, Heer van Audinghen, Heer in Jorvik, Heer van Paravel

Post Reply

Return to “Rijksbibliotheek”