It is currently Wed Mar 27, 2019 12:35 am


All times are UTC
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: KC: Batavië herleeft!
PostPosted: Mon Jun 18, 2018 6:31 pm 
User avatar

Joined: Mon Jan 10, 2011 6:55 pm
Posts: 231
Image

Batavië herleeft!

Jonkersberghe – Bataven komen tezamen uit alle windstreken en op de ruïnes van de rijke Bataafse geschiedenis, wordt een nieuwe toekomst gebouwd. Batavië herleeft!

Het begon pas echt toen een oude rot terugkeerde op het toneel. Onder de klanken van “arrival” arriveerde Gustaaf Vermeylen in de Transbataafsche Vrystaat. “Misschien wat een dramatisch”, zei de Bataafse fossiel.

Op de kaart

Voor de Transbataafsche Vrystaat is een stukje land geclaimd. Een klein stukje wat nog beschikbaar was op Benacia, waarvan slechts een zevende deel was van het oude Koninkrijk Batavië. Terwijl de Bataven vooral westwaarts kijken voor herstel van het grondgebied, wordt hierover onderhandeld met Shireroth. Joachim Mackay voert de gesprekken en heeft een voorstel uitgewerkt. Land voor activiteit, daar komt het op neer. Gustaaf Vermeylen pleitte voor het hele Bataafse grondgebied, terwijl in het eerste kaartje delen van Dietsland niet werden toebedeeld. Nu is het afwachten of het voorstel definitief wordt.

Ook Jingdao heeft verschillende oude Bataafse gebieden onder haar gezag, maar wacht het verdrag met Shireroth af. August Baerdemans voert gesprekken met Jingdao, die naar verluidt voorspoedig verlopen.

Grondwet

Ten basis van goede orde heeft Gustaaf Vermeylen een voorstel ingediend voor een nieuwe grondwet. Diverse amendementen zijn aangebracht. Hierin werd stiekem al een politiek spel zichtbaar. August Baerdemans zet in op een meer ceremoniële en royalistische koers, terwijl Gustaaf Vermeylen meer koerst op republikeins en gelimiteerd.

Met Joachim Mackay als middelaar is de grondwet tot een werkbaar en weloverwogen fundament geworden. Opvallend hierbij is dat hoofdstuk 1 geen enkel amendement nodig had, de grondrechten zijn blijkbaar geen onderwerp van discussie.

Verkiezingen

Hoewel de grondwet officieel nog getekend moet worden, is er een gestart met de organisatie van verkiezingen. August Baerdemans had wat bedenkingen bij de planning van Gustaaf Vermeylen voor de verkiezingen, maar met steun van Joachim Mackay is de organisatie van start gegaan.

Drie partijen zijn gestart. De Nationale Volksunie staat onder leiding van August Baerdemans. Deze partij wil invulling van de vacante troon, strikte neutraliteit en patriottische militarisme. Bij de inschrijving voor de verkiezingen doet deze partij mee aan de verkiezingen voor het Lagerhuis, maar de partijleider doet niet mee aan de verkiezingen voor Stadhouder.

De Bataafs-Democratische Alliantie onder leiding van Joachim Mackay staat voor een strikte trias politica en neutraliteit tegenover Shireroth en Jingdao. Wolfgang Osterwelle heeft zich gemeld als lid en beide heren staan kandidaat voor het Lagerhuis. Joachim Mackay heeft zich tevens gemeld als kandidaat voor het Stadhouderschap.

De derde partij is de Constitutionele Partij onder leiding van Gustaaf Vermeylen. Deze partij staat voor neutraliteit en handhaving van de vacante troon. Gustaaf Vermeylen heeft zich als kandidaat gemeld voor zowel het Lagerhuis als voor Stadhouder.

Hier tekent zich een politieke tweestrijd af tussen Joachim Mackay en Gustaaf Vermeylen voor het stadhouderschap. Terwijl in het Lagerhuis tenminste consensus is voor neutraliteit, zal de discussie vooral gaan over de verdere uitwerking van de Unie, de vacante troon en de rechtspraak.

Kortom: het vuurwerk voor de herleving van Batavië is gelijk voorspel voor het politieke vuurwerk tussen de kandidaat-stadhouders en de kersverse partijen.


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jun 19, 2018 2:04 pm 
Protector of the Monarchy
User avatar

Joined: Sat Apr 28, 2018 2:00 pm
Posts: 440
*Sipt van zijn kopje thee tijdens het lezen.*

_________________
Joseph Bartholomeus des Vinandy-Windsor
Voorzitter van de Ultraroyalisten
Lagerhuislid namens de Ultraroyalisten


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ]  Moderators: Jonas, Arkadius des Vinandy, (Batavia) Kabinet

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Theme created StylerBB.net